In De Wolken

Regie: Anke Boersma

Sinterklaas krijgt dit jaar een telefoon van zijn pieten, want ze vinden dat Sinterklaas bij de tijd moet blijven.

Zo leert Sinterklaas appen, foto’s maken, Youtuben en spelletjes spelen. Het is wel moeilijk maar ook hartstikke leuk.

Maar dan gebeurt er iets geks. Sinterklaas ligt de hele dag in zijn stoel met zijn telefoon. Hij komt niet meer buiten en zorgt niet voor zijn paard Amerigo.

De pieten zijn ongerust. Wat doet Sinterklaas toch de hele dag op zijn telefoon? Het lijkt wel of Sinterklaas met zijn hoofd in de wolken zit?

De pieten bedenken een plan om Sinterklaas weer aan het werk te krijgen, want de pakjes moeten wel op tijd worden bezorgd.

In deze komische theatervoorstelling van Blinder theaterproducties maken we een spannende reis door de wolken met Sinterklaas en zijn pieten!

Lekker Ieuwww

Regie: Marit Bamboe

Fit! Fitter! Fitst! Jaaaaa lekker shaken met z’n allen! Geen pepernoten meer en al helemaal geen chocolade. Geen pepernoten en chocolade? Wat is het Sinterklaas feest zonder deze ingrediënten? Een gezond Sinterklaas feest??

In deze smakelijke familievoorstelling worden de Sinterklaas en zijn Pieten door elkaar geshaked om nog beter de cadeaus langs te brengen bij alle lieve kinderen in heel Nederland.

Maar is shaken en bewegen wel de manier om de Sinterklaas en zijn Pieten tot meer actie te brengen? En hoe zit het by the way met de nieuwe “MC Pete”? Kan fitnessen leiden tot nieuwe liefde en/of nieuwe inzichten? Wie heeft het allemaal bedacht dat we moeten shaken en bewegen?

Om antwoord te krijgen op al deze vragen heeft Stichting Blinder theaterproducties een nieuwe Sinterklaas familieproductie gemaakt waar al deze vragen in de blender worden gegooid. En waar kant en klaar antwoord op wordt gegeven.

De Moor

Regie: Marius Del Grosso

Dat Sinterklaas en de Moor sinds mensengeheugenis een bijzondere vriendschap hebben dat weet iedereen. Dat de Moor daarnaast ook nog een kapitaal is achter Sints jaarlijkse bezoek aan Nederland is een stuk minder bekend. Een in de 100 jaar komt ‘ De Moor ‘ op werkbezoek. Deze mysterieuze Moor controleert dan of het geld wat hij jaarlijks aan de Sint schenkt wel op de juiste wijze wordt besteed. Het is dus een drukte van belang in Sints pakhuizen want alles dient tip-top in orde te zijn. (Laten ze nou net dit jaar last hebben van een muizenplaag!). Wanneer de Moor aankomt in Nederland blijft er 1 grote vraag over; Waar is Sinterklaas?

Op Grote Hoogte

Regie: Marius Del Grasso

Het wordt een spannend jaar voor Piccolo, ze mag namelijk op de valreep voor het eerst mee naar Nederland. Grote Piet vond haar eerst nog te jong (of eigenlijk te klein) om over de daken te gaan, maar Sinterklaas vond dat de tijd rijp was voor dit jonge, ijverige pietje. Eenmaal in Nederland blijkt Grote Piet toch gelijk te hebben (zoals altijd). Piccolo is ontroostbaar en maakt plannen om terug te gaan naar Spanje. Lukt het grote Piet om op tijd een oplossing te bedenken? Gaan Fryske Piter en Pietje Pirouette haar helpen? En welke rol speelt Mien de huishoudster hier eigenlijk in ?

Dubbelklaas

Regie Marius Del Grosso

Het is Sinterklaas door zijn opperbeveiliger ter ore gekomen dat er boeven zijn.
Daarom heeft Sinterklaas zijn vriend Jan Klaassen uitgenodigd om bij hem te logeren.
Samen met de hulp van Jan Klaassen zal alles veilig en zonder dat er iets wordt gestolen verlopen.
Maar dan komen de Pieten tot ontdekking dat er toch snoepgoed is gestolen .... hoe is dat toch mogelijk en wie is de dief
Zal alles toch nog goed aflopen en kan pakjesavond wel doorgaan?

In Choc (reprise)

Regie: Marius Del Grasso

Het wordt steeds maar lastiger voor Sinterklaas en zijn Pieten om de pakjes bij de kinderen te bezorgen.

Alle huizen zijn bijna voorzien van centrale verwarming.

De Pieten kunnen nu niet meer door de schoorsteen.

Grote Piet is dan ook al lang bezig om hier een passende uitvinding voor te vinden.

Zal het grote Piet lukken om voor 5 december een oplossing te bedenken?

In Choc is een spannende voorstelling voor kinderen van 1 tot 100 jaar.

In Choc

Regie Marius Del Grosso

Het wordt steeds maar lastiger voor Sinterklaas en zijnPieten om de pakjes bij de kinderen te bezorgen.
Alle huizen zijn bijna voorzien van centraleverwarming.
De Pieten kunnen nu niet meer door deschoorsteen.
Grote Piet is dan ook al lang bezig om hier eenpassende uitvinding voor te vinden.
Zal het grote Piet lukken om voor 5 december eenoplossing te bedenken?
In Choc is een spannende voorstelling voorkinderen van 1 tot 100 jaar.

It Geheim van de Stoomboot

Regie: Marius Del Grosso

Jelle ziet tot zijn grote vreugde de stoomboot van Sinterklaas afgemeerd

liggen.Oh, wat zou hij graag een keertje op de stoomboot kijken!

Als blijkt dat de kok ziek is grijpt Jelle zijn kans en zegt dat hij  kok is en mag op de stoomboot koken en pepernoten bakken. Maar als Jelle pepernoten moet bakken en moet koken,  blijkt dat Jelle niet  de waarheid heeft gesproken, Jelle kan helemaal niet bakken of koken. Wat zal Sinterklaas hiervan vinden? en wie moet nu de pepernoten bakken ?

Dan begint de stoomboot te dampen en te schudden, alle pannen vallen van het vuur, de boot trilt en schud .... Jelle kan zijn ogen niet geloven, hij ontdekt "it  geheim fan de stoomboat."